Cseresznyéskert

Cikkszám: KM_713199
Cseresznyéskert
Cseresznyéskert
Cikkszám: KM_713199
Nincs raktáron
6 100 Ft
A vásárlás után járó pontok: 61 Ft

 Bartos Erika játéka 4-8 éves gyermekeknek, 2-4 fő részére Bogyó és Babóca világába invitálja a kicsiket egy kooperatív társasjáték keretén belül. Mit kapunk a dobozban ? 1 játéktábla, 4 fabábu, 8 kukacbábu, 8 cseresznyekorong, 54 lépéskártya A játék menete: Az első játék előtt a kukacokat a megfelelő színű talpakba kell illeszteni. Majd a tábla megfelelő részeire kell rakni a kukacokat, fejjel a tábla felé. Minden játékos választ egy bábut, és felhelyezi azt a színének megfelelő kezdőmezőre.

A cseresznyéket fel kell helyezni a megfelelő mezőkre. Figyelni kell, hogy az egyes cseresznye az egyet jelölő mezőre kerüljön, és így tovább. Mivel ez egy kooperációs játék, itt a játékosok nem egymás ellen harcolnak, hanem közösen dolgoznak a kukacok ellen. Minden játékos a körében kap 3 lapot a megkevert pakliból. Ha a pakli elfogy, újra kell keverni és abból lesz az új húzó pakli.

A játékos ezek után megmutatja a lapjait, és ezek közül akárhányat ki is játszhat. Sőt mi több, ha kukaccal jelölt lapot kapott, azt kötelező kijátszania. Ekkor a pörgetővel pörget egyet és a megfelelő színű kukac egyet lép előre a táblán a cseresznyék felé. A többi lapon levél található. Ezek felhasználásával haladhat a leveleken a játékos. Átlósan sosem lehet lépni. A kártyával akármelyik társa bábuját mozgathatja a kis játékos. Érdemes megbeszélni, kivel is lépjen.

Majd amikor lelépte a lépéseit, a társa következik. Ha valaki elért egy cseresznyéhez, azt egyből a nagyinak is adhatja. Viszont ha két cseresznyét ábrázoló mezőre lépett a bábu, akkor nem tudja egymaga felszedni. Egy másik bábu is kell, hogy felvegye azt. Háromnál már legalább hárman kellenek a leszedéséhez. Azon a mezőn nem állhat meg egy bábu, ahol kukac van, de áthaladhat rajta. Ha egy kukac rálép egy olyan mezőre, ahol egy játékos van, akkor azt a bábut vissza kell rakni a startmezőjére.

Hogyan lehet nyerni ?

Ebben a játékban a kis játékosok mind nyernek, vagy mind vesztenek. Ha egy kukac elér egy cseresznyét, sajnos vesztettek a társasozók, mivel megdézsmálta a gyümölcsöt.

Viszont, ha sikerül minden gyümölcsöt begyűjteni, mindenki nyert. Készülhet a befőtt. Végezetül: A Bogyó és Babóca – Cseresznyéskert egy élvezetes játék a kicsit számára, akik így játszva tanulhatnak meg együttműködni a társaikkal, és egy merőben új játékélménnyel gazdagodhatnak. A játék kiváló eszköz a szociális készségek és a kommunikáció fejlesztésére.

lányoknak és fiúknak
1-3 éves
Keller & Mayer