Ortoto ortopédiai puzzle

ORTOTO ortopédiai fejlesztő puzzle 

 

Mozgásfejlesztő eszköz tornaterembe vagy akár csoportszobába!

GYEREKBARÁT SZÍNVILÁG, VIDÁM, ARANYOS FORMÁK

Egyedi kialakítás, játékosan stimulálja a gyermek talpát,  gyakori használata a fokozott igénybevételnek is megfelel.

A különleges formákkal viccesen, vidáman rávehetők a gyerekek arra, hogy a mezítlábas talpukkal sétáljanak akár tornaóra keretében a lapokon ezzel is fejlesztve a láb és a talp izmait. 

Manapság a kisgyerek számára elengedhetetlen a talp megfelelő fejlesztése, a mezítlábas feladatokkal, elkerülhető a lúdtalp és egyéb testi deformációk kialakulását felnőttkorra.

  • Kiváló I. osztályú minőség
  • Környezetbarát
  • Antibakteriális anyagból készült
  • Elemek mérete: 25x25 cm
  • Garanciális idő: 1 év
  • Szavatossági idő: korlátlan

  Termékek 

(Raktár feltőltés folyamatos)

Nézet:
Sorrend:

Vélemények
- ortoto terápiás eszköz –

 

Manapság a fejlesztő eszközök piacán igazán nehéz olyat találni, ami több funkciót lát el, és sokoldalúan használható különböző típusú terápiák esetén is. Az ortoto mind egyéni, mind csoportos órán kiválóan alkalmazható. Mozgásterápiás szempontból a legenyhébb kórképektől a súlyos halmozott fogyatékosságig lehetőséget kínál a különböző ingerfelvételre (vizuális, taktilis), az egyensúly és koordináció valamint az izomerő fejlesztésére egyaránt. Különböző testhelyzetekben eltérő mozgásélményt nyújt, ezáltal más-más területeken fejleszt. Az egyes elemek felszínének különbözősége, az élénk színek élménye és az összeépíthetőség szabad lehetősége az életkori korlátokon is túlmutat. Saját pozitív tapasztalataim alapján jó szívvel ajánlom az ortoto terápiás eszközt, mely összeköti a játék és felfedezés élményét a mögötte rejlő terápiás lehetőségek sokoldalúságával.

Bujdosó-Farkas Bernadett
gyógypedagógus – szomatoterapeuta
alapozó terapeuta

--------------------------------------------------------

Az idegrendszeri fejlődés a mozgásfejlődéssel párhuzamosan alakul. Az érzékelés és a mozgás egymástól elválaszthatatlan, mely megalapozza a beszédfejlődést, a tanulást, az összpontosítást, és még számtalan viselkedési formát. A láb statikai erősítésén kívül ezt a szenzomotoros fejlődést is elősegítik ezek a különböző alakú, színű, tapintatú, keménységű lapok, melyek komplexen fejlesztik a gyerekeket. Egyénileg is csoportban is, otthon is, közösségben is sokrétűen felhasználhatóak, kreativitásra késztetnek. Kipróbálásuk ,  használatuk örömforrás a gyerekek számára. Nagyon hasznos mind az egészséges, mind a fejlesztést igénylő gyerekeknek.

Dr. Aszalós Katalin gyermekorvos