Vissza a főoldalra

 

Kirándulás Mucsiba a Hambuch Hagyományőrző

Portára Óvodapedagógusok számára!

 

Tolna vármegye egy gyönyörű vidék, ami egyre látogatottabb régió Magyarországon.

,,Tolnai Toszkána” jelzővel  is emlegetik a Völgység ezen részét.

Mucsi Tolna Vármegye déli részén, egy dombokkal körülölelt völgyben fekszik. Két út vezet a faluba, az egyik Hőgyész-Dúzs között indul, a másik Závod-Tevel között. Azok, akik ellátogatnak erre a vidékre megtapasztalják szerény szépségeit, nyugalmát.

(Mucsi tájkép)

A porta nevét, az épületet eredetileg építő családjáról kapta, hisz mindenki így emlegette a faluban a házat, ha beszéltek róla:

A Hambuch Ház

 

Falusi Vendéglátóként szeretném figyelmükbe ajánlani a Völgység egy kis falujában, lévő eredeti sváb házunkat, mely nagyszerű lehetőség a közösségépítésre, kikapcsolódásra.

A porta egy 1800-as években épült Sváb ház melyet folyamatosan újítunk fel hagyományos építkezési móddal. Ide várjuk azon óvodapedagógusokat, akiknek lehetőségük nyílik egy kis kollektív kirándulásra kikapcsolódásra. Pihenés szempontjából roppant kedvező a falu fekvése, ugyanis ez egy zsák falu, nincs átmenő forgalom.

 

Ez a kirándulás remek lehetőséget kínál, hogy megismerjék felfedezzék ezt a varázslatos vidéket.

A kikapcsolódás segít abban, hogy a pedagógusok új energiát friss ötleteket merítsenek a mindennapi munkájukhoz, miközben megismerik a környék örökségét hagyományait fennmaradt értékeit. 

A falu egyik büszkesége a helytörténeti múzeum és iskola múzeum. A helytörténeti gyűjteménynek az 1745-ben épült „Paplak” ad helyet.

  

Az Iskola múzeum a régi iskola épületében tekinthető meg.

A hagyomány őrző lakosok gyűjtötték a rengeteg tárgyi emléket, mely gyűjtemény a település szempontjából felbecsülhetetlen értéket képvisel. 

Világszinten is egyedülálló érték a kis faluban a Szent István templom.

 

Gróf Apponyi György és fia, gróf Apponyi Antal építtetett 1783-ban. A főoltár alatti üvegfülkében egy világszerte egyedülálló ereklye, látható napjainkban is.

A Valerius Felicianus keresztény vértanú ereklyét, Apponyi Antal kapta XII. Leó pápától. Az ereklye 1833-ban került mai őrzési helyére, a templomba.

A csontvázat viasszal vonták be, ez adja szoborszerű kinézetét.

 

A sétából visszaérve, a házudvarának része egy lankás domboldal, ahonnan csodás panoráma nyílik a völgység egy részére, mely ideális lehet a pihenni és beszélgetni vágyó vendégeink számára.

Reméljük elégedettek lesznek kínálatunkkal és kellemesen töltik el idejüket nálunk.

Nyomtatható tájékoztató IDE kattintva tölthető le.

Ha felkeltettük érdeklődését töltse ki az alábbi űrlapot:

Név
Telefonszám
E-mail
Intézmény neve